torsdag 5 januari 2012

Året börjar bra

Gott Nytt År och God fortsättning

Det är alltid trevligt att börja det nya året med en riktigt bra bok. Bekännelsen av John Grisham har hållit mig fången de första dagarna på det nya året. Boken är en tankeväckande historia och är mycket välskriven.
Donté Drumm är fälld för mord på en skolkamrat i östra Texas, han har suttit fängslad sen 1999. Nio år senare efter att alla vägar till överklagande är stängda, är datumet för hans avrättning fastställt. Det är då, flera hundra mil norrut, i en annan delstat, i Kansas, som en man går in i en kyrka och medger för en präst att de kommer att döda en oskyldig man eftersom han är den skyldiga. Pastor Schroeder ser en liten glimma hopp, det verkar som han kan hjälpa till att rädda Drumm. Om det ändå var så enkelt.

Det var min första Grisham och med hans rykte, var förväntningarna höga och självklart levererade han. Det är en sån bok som får en att tänka, inte bara på dödsstraffet I USA men också på kriminalitet och bestraffningar runt om i världen. Jag lärde mig också mycket om de legala aspekterna i USA och kulturen av att bära vapen i en stat där de flesta äger ett vapen och ser det som sin rätt att använda det om de känner sig hotade. Det är en skrämmande tanke.

Josefine

Titel: Bekännelsen Författare: John Grisham ISBN: 978-1-8469-5715-1

Inga kommentarer: